Kantoorontwerp woningstichting de Kernen

Kantoorontwerp de Kernen

 

Vraag:

Woningstichting de Kernen was in het bezit van twee kantoren die beide maar voor de helft gevuld waren. Wegens kostenbesparing werden alle werknemers naar één locatie overgeplaatst, om dit ruimtelijk mogelijk te maken moest er een nieuwe indeling gemaakt worden. Daarnaast moest deze reorganisatie fungeren als een nieuwe start waarbij de twee locaties als één team verder zouden gaan, dit vroeg om een nieuwe en frisse uitstraling. Aan het begin van de opdracht hebben Malou Scheepers en ik geïnventariseerd wat de werknemers zelf zouden willen door ze moodbeelden te laten verzamelen. Hier kwam uit dat zij graag een vakantiegevoel wilden in het kantoorontwerp.

 

Oplossing:

Het concept voor het interieur is afgeleid uit de Kernen zelf. De Kernen is een woningcorporatie die opereert in de streek die wordt omringd door de Maas en de Waal. Zij verhuurt woningen in dorpskernen die door het gebied zijn verspreid. De rivieren zijn als looproutes zichtbaar gemaakt in het interieur, daarnaast wordt de natuurlijke omgeving met her en der een dorpskern weerspiegeld in het kantoor. De werkgebieden zijn natuurlijk vormgegeven en de spreekruimtes zijn ontworpen als huisjes die refereren aan de dorpskernen maar ook direct een link leggen met de woningstichting. De huisjes die ook op tentjes lijken refereren naar het vakantiegevoel in eigen land.

De hoofdentree en personeelsentree hebben een flinke metamorfose ondergaan door houten spanten toe te passen, zo komt iedereen binnen met een gevoel van beschutting.De personeelsentree heeft daarnaast de functie als pantry en ontmoetingsruimte, deze ruimte wordt zeer veel gebruikt, aangezien voor de verbouwing de ruimte slechts als opslagruimte dienst deed. De hoofdentree heeft een ruimtelijke aanblik en 3 fijne werkplekken voor receptionisten en voldoende bergruimte. Op de verdieping wordt het bedrijfsrestaurant nu multifunctioneel gebruikt, als spreekruimte en flex-werkplek. De verbouwing heeft een cultuurverandering teweeg gebracht bij de werknemers, die nu meer flexen en in andere teams samen werken.Het kantoorontwerp is in oktober 2012 opgeleverd.