Kantoorinterieur Vormshop

Categorie
Interieurontwerp
Over dit project

Kantoorinterieur grafisch ontwerpbureau Vormshop

Vraag:

De verhuizing van het grafisch ontwerpbureau Vormshop vroeg om een nieuw kantoorinterieur. Vormshop wil zich manifesteren als een ‘ontwerpwinkel’ en dit ook uitstralen in het interieur. Er moest een balie, werkplekken, spreekruimte en een pantry worden gerealiseerd.

 

Oplossing:

Om het concept te vertalen naar ruimte wordt er een slag gemaakt van 2d naar 3d. Aangezien Vormshop zich voornamelijk richt op grafisch ontwerp komt deze 2d kunst terug in de ruimte. Dit is zichtbaar gemaakt door patronen in wand- en vloerafwerking toe te passen. De ontwerpen van Vormshop worden tentoongesteld in de ramen, als soort etalage. Verder heb ik veel geometrische vormen gebruikt voor grote meubels, die passen bij de simpelheid van het logo. De grafische verfijning van lijnen komt terug in de kleinere meubels en accessoires, bijvoorbeeld de draadstoelen en winkelmandjes waar we lampenkappen van hebben gemaakt. De spreekruimte is afgesloten met een pvc gordijn om te refereren aan de emballage van een winkel. Het pvc gordijn heeft daarnaast een hoge akoestisch dempende waarde.
Het kantoorinterieur voor Vormshop is in oktober 2012 opgeleverd.