Interieurontwerp kantoor BTA van der Kolk

Categorie
Interieurontwerp
Over dit project

Interieurontwerp kantoor

Vraag:

De casco bedrijfsunit had slechts aan één zijde daglichttoetreding, de vraag was om minimaal 4 werkplekken en een directiewerkplek te creëren. Daarnaast moest er een pantry en spreekruimte komen. De uitstraling moest rustig, vertrouwd en harmonieus zijn met duidelijke vormen. De installaties moesten duurzaam zijn.

 

Ontwerp:

Uitgangspunt voor het interieurontwerp kantoor BTA,  is transparantie en leefbaarheid. Ik heb er voor gekozen om de ruimte zo open mogelijk te laten en de spreekruimtes af te scheiden met een halftransparante glaswand. Ik heb het werkeiland bij het daglicht ontworpen, met indirect kunstlicht in het plafond om de plekken extra aan te lichten.  De bergruimte is speels opgelost in de op maat gemaakte kastjes. De pantry heeft een centrale plek in de ruimte, het biedt bergruimte en wordt als bartafel gebruikt. Het huiselijke gevoel zorgt er voor dat de werknemers van dit projectmanagementbureau zich prettig voelen en beter presteren. Daarnaast is het interieurontwerp van het kantoor een visitekaartje voor het bedrijf, aangezien er veel klanten langs komen. Ik heb natuurlijke kleuren en materialen toegepast, zodat de ruimte een rustige uitstraling krijgt. De harmonie in vormgeving ontstaat hier door het gebruik van de geometrische vormentaal, door deze vormentaal op een speelse manier toe te passen ontstaat er beweging in de ruimte. Dit interieurontwerp kantoor BTA is opgeleverd in 2010.