Interieurontwerp bedrijfsrestaurant Fugro

Interieurontwerp bedrijfsrestaurant Fugro

Vraag:

Door het ontwerpteam van Hidde & Peeperkorn ben ik gevraagd om mee te werken aan de ontwerpen en visualisaties voor het Fugro TechCentercomplex in Nootdorp. De basisstructuur van de architectuur was al bekend, maar de interieur invulling was nog niet bepaald. Fugro wil met dit nieuwe kantoor hoog scoren op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid, en dat uiten in een hoge score volgens de LEED certificering.  (Leadership in Energy & Environmental Design).

 

Ontwerp:

In het interieurontwerp bedrijfsrestaurant hebben we de buitenruimte met de binnenruimte verbonden. In de entree wordt een groene wand geplaatst die van buiten naar binnen loopt. Het bedrijfsrestaurant is een driehoekige ruimte, daarom hebben we er voor gekozen om middels stroken in de vloer die van binnen naar buiten doorlopen, voor een visuele verbinding. Doordat de stroken niet op hetzelfde punt eindigen, ontstaat er een speelse vormgeving, zoals in de natuur.

De werknemers die in het restaurant lunchen of werken hebben altijd zicht op het terras en de tuin, doordat de zitmogelijkheden in de lengterichting zijn geplaatst. Er zijn verschillende zithoogtes toegepast om een variatie in de ruimte aan te bieden. Ook zijn er zit-coupés geplaatst om geconcentreerd te kunnen werken, deze zorgen tevens voor een akoestische afscheiding. Er wordt natuurlijk materiaal toegepast zoals bamboevloeren en hardsteen. Ontwerp 2013.